Vragenlijst PMO

"De vragenlijst is een essentieel onderdeel van het PMO"

Het Preventief Medisch Onderzoek (PMO) is een integraal onderdeel van het bevorderen van een gezonde werkomgeving en het ondersteunen van de gezondheid en het welzijn van werknemers. Naast fysieke tests zoals bloedonderzoeken, speelt de PMO-vragenlijst een cruciale rol in dit proces. Deze vragenlijst is ontworpen om diepgaand inzicht te verkrijgen in de algemene gezondheid, levensstijl, en het welzijn van de werknemer. In dit artikel verkennen we het waarom, wat, wanneer, en hoe van de PMO-vragenlijst.  

Waarom de vragenlijst?  

De vragenlijst binnen het PMO is meer dan slechts een formaliteit; het is een essentieel instrument dat ons in staat stelt om een holistisch beeld te krijgen van de gezondheid en het welzijn van werknemers. Door vragen te stellen over levensstijl, werkgerelateerde stress, voedingsgewoonten, fysieke activiteit, en meer, kunnen we potentiële gezondheidsrisico's identificeren voordat ze zich manifesteren in fysieke symptomen. Dit proactieve benadering helpt bij het vroegtijdig aanpakken van problemen en het bevorderen van gezonde levensstijlkeuzes.

Wat houdt de vragenlijst in?  

De PMO-vragenlijst omvat een breed scala aan onderwerpen

  • Algemene gezondheidsperceptie en medische geschiedenis
  • Mentale gezondheid en welzijn, inclusief stress- en slaappatronen
  • Levensstijlkeuzes zoals roken, alcoholgebruik, en voedingsgewoonten
  • Fysieke activiteit en beweging
  • Werkomstandigheden en ergonomie

Deze vragen zijn zorgvuldig samengesteld om een uitgebreid overzicht te bieden van factoren die de gezondheid en het welzijn van werknemers kunnen beïnvloeden.

Wanneer wordt de vragenlijst afgenomen?  

De PMO-vragenlijst wordt typisch afgenomen voorafgaand aan het fysieke onderdeel van het PMO. Dit kan online of op papier, afhankelijk van de voorkeur van de organisatie en de beschikbaarheid van middelen. Het invullen van de vragenlijst gebeurt op een moment dat het de werknemer het beste uitkomt, om eerlijke en doordachte antwoorden te bevorderen.

De vragenlijst is een onmisbaar onderdeel van het Preventief Medisch Onderzoek, ontworpen om een diepgaand inzicht te bieden in de gezondheid, levensstijl, en het welzijn van werknemers. Door deze vragenlijst serieus te nemen en eerlijk in te vullen, kunnen werknemers actief bijdragen aan hun gezondheid en welzijn op de werkplek. Samen met de fysieke tests biedt het PMO een krachtig middel voor organisaties om een gezonde werkomgeving te bevorderen en de gezondheid van hun werknemers te ondersteunen.

Veelgestelde vragen

No items found.

PMO offerte aanvragen?

Gezondheid van je werknemers verbeteren? Vraag direct via de onderstaande button een offerte op maat aan voor jouw organisatie.

Offerte aanvragen

Relevante artikelen

PMO

Vitaliteitsbrouwerij als trotse partner van PMO-Nederland

Lees artikel
Bekijk kennisbank

Direct offerte aanvragen?

Direct inzicht krijgen hoeveel een PMO onderzoek kost voor uw bedrijf? Vraag direct een offerte aan of bel voor advies!