Waarom een preventief medisch onderzoek?

Een gezond lichaam en een evenwichtige geest vormen de kern van een vervuld leven. In de drukte van het dagelijks leven vergeten we soms het belangrijkste aspect: onze gezondheid. Maar waarom een PMO bij jou in het bedrijf? Gezonde werknemers zijn over het algemeen productiever. Ze zijn minder vatbaar voor ziekteverzuim en hebben een hogere energie- en concentratieniveaus. Dit kan de algehele productiviteit van het bedrijf verhogen en helpen om de kosten van verloren arbeidstijd te verminderen.

"Een bedrijf kan alleen zo sterk zijn als de gezondheid van zijn werknemers."

5 reden voor een preventief medisch onderzoek bij jou in het bedrijf!

  1. Vroegtijdige detectie van gezondheidsproblemen

Een van de belangrijkste voordelen van preventieve medische onderzoeken is dat ze gezondheidsproblemen in een vroeg stadium kunnen detecteren. Veel ernstige aandoeningen, zoals hartaandoeningen, diabetes en kanker, zijn vaak asymptomatisch in de beginfase. Door regelmatig medische controles aan te bieden, kunnen bedrijven helpen bij het identificeren van potentiële gezondheidsproblemen voordat ze ernstiger en duurder worden om te behandelen.

  1. Verbeterde gezondheid van werknemers

Preventieve medische onderzoeken stellen werknemers in staat om bewuster te worden van hun gezondheid en welzijn. Dit kan leiden tot positieve gedragsveranderingen, zoals gezondere voeding, meer lichaamsbeweging en stoppen met roken. Door werknemers te ondersteunen bij het nemen van gezondere levensstijlbeslissingen, kunnen bedrijven een cultuur van welzijn bevorderen en de gezondheid van hun personeel verbeteren.

  1. Verhoogde productiviteit

Gezonde werknemers zijn over het algemeen productiever. Ze zijn minder vatbaar voor ziekteverzuim en hebben een hogere energie- en concentratieniveaus. Dit kan de algehele productiviteit van het bedrijf verhogen en helpen om de kosten van verloren arbeidstijd te verminderen.

  1. Lagere zorgkosten

Door preventieve medische onderzoeken aan te bieden, kunnen bedrijven helpen bij het verminderen van de zorgkosten op lange termijn. Vroegtijdige detectie van gezondheidsproblemen kan leiden tot minder dure medische behandelingen en ziekenhuisopnames. Bovendien kan het bijdragen aan een lagere ziekteverzekering voor het bedrijf.

"Een Preventief Medisch Onderzoek is geen luxe; het is een waardevolle strategie voor gezondheidsmanagement."

  1. Werknemerstevredenheid en retentie

Het aanbieden van preventieve medische onderzoeken laat zien dat een bedrijf zich bekommert om de gezondheid en het welzijn van zijn werknemers. Dit kan de tevredenheid van werknemers verhogen en hen aanmoedigen om langer bij het bedrijf te blijven. Tevreden werknemers zijn ook meer geneigd om positieve mond-tot-mondreclame te genereren, wat kan bijdragen aan een betere reputatie van het bedrijf.

Veelgestelde vragen

No items found.

PMO offerte aanvragen?

Gezondheid van je werknemers verbeteren? Vraag direct via de onderstaande button een offerte op maat aan voor jouw organisatie.

Offerte aanvragen

Relevante artikelen

Bekijk kennisbank

Direct offerte aanvragen?

Direct inzicht krijgen hoeveel een PMO onderzoek kost voor uw bedrijf? Vraag direct een offerte aan of bel voor advies!