10 eenvoudige manieren om meer beweging in je werkdag te krijgen

Als PMO Nederland zijn wij ons bewust van de impact van een sedentaire levensstijl op de gezondheid op lange termijn. Veel werknemers brengen het grootste deel van hun dag zittend door, wat kan leiden tot gewichtstoename en een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en diabetes. Om gezond te blijven, is het belangrijk om meer beweging in je werkdag te krijgen. PMO Nederland biedt daarom 10 eenvoudige manieren om dit te doen, zodat werknemers hun gezondheid en welzijn kunnen verbeteren en productiever kunnen zijn op de werkvloer.

10 manieren voor meer beweging op de werkvloer

  1. Maak een wandeling tijdens de lunchpauze: Ga naar buiten en maak een korte wandeling tijdens je lunchpauze. Frisse lucht en beweging kunnen je energie geven voor de rest van de dag.
  2. Gebruik de trap in plaats van de lift: Neem de trap in plaats van de lift om je hartslag te verhogen en je spieren te versterken.
  3. Loop naar je collega in plaats van te e-mailen: In plaats van een e-mail te sturen naar een collega, loop je naar hem of haar toe. Dit geeft je niet alleen beweging, maar kan ook de communicatie verbeteren.
  4. Sta op tijdens het telefoneren: Sta op en loop rond tijdens het telefoneren. Zo blijf je in beweging terwijl je werkt.
  5. Maak gebruik van een sta-bureau: Een sta-bureau kan helpen om de tijd die je zittend doorbrengt te verminderen en je in beweging te houden gedurende de dag.
  6. Doe oefeningen tijdens het zitten: Doe wat eenvoudige oefeningen zoals beenlifts, squats en lunges tijdens het zitten om je spieren te activeren.
  7. Neem de fiets naar het werk: Als het mogelijk is, neem dan de fiets naar het werk in plaats van de auto. Dit is niet alleen goed voor de beweging, maar ook voor het milieu.
  8. Loop of fiets naar afspraken: Als je naar afspraken gaat buiten kantoor, probeer dan te lopen of te fietsen in plaats van te rijden.
  9. Plan beweging in je agenda: Plan beweging in je agenda, bijvoorbeeld door het blokken van tijd voor een wandeling of oefeningen.
  10. Organiseer wandelvergaderingen: In plaats van te vergaderen in een vergaderruimte, organiseer een wandelvergadering. Dit is niet alleen goed voor de beweging, maar kan ook de creativiteit en productiviteit verhogen.

Als PMO Nederland hopen we dat deze 10 manieren om meer beweging in je werkdag te krijgen je zullen inspireren om actie te ondernemen en meer te bewegen. Neem gerust contact met ons op voor ondersteuning bij het opzetten van een gezonde levensstijl en het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van jou en je collega’s op de werkvloer.

Veelgestelde vragen

No items found.

PMO offerte aanvragen?

Gezondheid van je werknemers verbeteren? Vraag direct via de onderstaande button een offerte op maat aan voor jouw organisatie.

Offerte aanvragen

Relevante artikelen

Bekijk kennisbank

Direct offerte aanvragen?

Direct inzicht krijgen hoeveel een PMO onderzoek kost voor uw bedrijf? Vraag direct een offerte aan of bel voor advies!