Bloedtest PMO

Wat houdt een bloedtest PMO in?

 

Een Bloedtest PMO maakt deel uit van het Preventief Medisch Onderzoek en is ontworpen om op een snelle en minimale invasieve manier belangrijke gezondheidsindicatoren te meten. In tegenstelling tot traditionele bloedonderzoeken, die een uitgebreide bloedafname vereisen, gebruikt het PMO een vereenvoudigde methode waarbij door middel van een klein prikje in de vinger bloed wordt afgenomen. De test omvat de volgende componenten:

  • Cholesterol: Een vetachtige stof die essentieel is voor de opbouw van cellen en hormonen. Echter, te hoge niveaus kunnen leiden tot gezondheidsproblemen.
  • Low-Density Lipoprotein (LDL): Bekend als 'slecht' cholesterol, omdat een hoog niveau kan leiden tot de opbouw van plaques in de bloedvaten.
  • High-Density Lipoprotein (HDL): Dit 'goede' cholesterol helpt bij het verwijderen van andere vormen van cholesterol uit uw bloedstroom.
  • Chol-HDL-verhouding: Een indicator van het risico op hart- en vaatziekten, berekend door het totale cholesterol te delen door het HDL-cholesterol.
  • Glucose: De aanwezigheid van glucose in het bloed geeft informatie over uw bloedsuikerspiegel, wat belangrijk is voor het diagnosticeren van diabetes
Waarom zijn deze tests onderdeel van het PMO?  

Deze tests worden uitgevoerd als onderdeel van het PMO om een baseline van uw gezondheid te bepalen en mogelijke risico's vroegtijdig te identificeren. Door inzicht te krijgen in deze waarden, kunnen zowel u als uw werkgever gerichte maatregelen nemen om uw gezondheid en welzijn te verbeteren. Het vroegtijdig opsporen van afwijkingen in deze waarden kan leiden tot preventieve acties om ernstige gezondheidsproblemen te voorkomen.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens het PMO ondergaat u een vereenvoudigde en minimale invasieve procedure voor de bloedtest. In plaats van een traditionele bloedafname, wordt er een klein prikje in uw vinger gegeven. Met behulp van een pipet wordt een kleine hoeveelheid bloed opgezogen, die vervolgens direct wordt gebruikt voor analyse met een glucosemeter. Deze methode maakt het mogelijk om snel en efficiënt uw glucosewaarden te meten, evenals andere relevante bloedwaarden, afhankelijk van de specifieke testkits die worden gebruikt.

Deze benadering minimaliseert het ongemak en maakt het proces niet alleen sneller maar ook toegankelijker. De directe resultaten van deze test bieden waardevolle inzichten in uw huidige gezondheidsstatus en helpen bij het identificeren van eventuele risicofactoren gerelateerd aan de gemeten waarden, zoals glucose, cholesterol, en meer.

De bloedtest binnen het PMO is een krachtig hulpmiddel voor het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van werknemers.

Door inzicht te bieden in essentiële gezondheidsindicatoren, stelt het individuen en organisaties in staat om proactief te handelen ter bevordering van een gezonde werkomgeving. Wacht niet tot symptomen zich voordoen; neem de controle over uw gezondheid door deel te nemen aan het PMO.

Veelgestelde vragen

No items found.

PMO offerte aanvragen?

Gezondheid van je werknemers verbeteren? Vraag direct via de onderstaande button een offerte op maat aan voor jouw organisatie.

Offerte aanvragen

Relevante artikelen

Bekijk kennisbank

Direct offerte aanvragen?

Direct inzicht krijgen hoeveel een PMO onderzoek kost voor uw bedrijf? Vraag direct een offerte aan of bel voor advies!