Wat is een preventief medisch onderzoek?

Een PMO is een medisch onderzoek van een persoon die geen specifieke gezondheidsklachten of indicaties heeft. Werkgevers zijn wettelijk verplicht om hun werknemers periodiek in de gelegenheid te stellen zich te laten onderzoeken o risico’s voor de gezondheid van de werknemers op het werk te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Werknemers kunnen kiezen of ze deze functie willen gebruiken. In sommige gevallen eisen werkgevers wel een medische keuring. Dit kan het geval zijn bij beroepen als de brandweer of ambulancezorg. Het doel van een preventief medisch onderzoek is om gezondheidsproblemen of risico’s in vroeg stadium te signaleren.

Waarom is het verplicht?

De preventieve gezondheidscheck is volgens Artikel 18 van de arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) verplicht. Dit is om medewerkers de gelegenheid te geven om zich preventief medisch te laten onderzoeken.  

Hoe werkt het?

Wij hebben een breed assortiment van testen om de gezondheid en vitaliteit van werknemers in kaart te brengen.


Bedrijf in kaart

Samen met HR maken wij een passende unieke PMO per bedrijf. We bepalen welke testen aansluiten bij uw bedrijf en welke als meerwaarde zijn om in kaart te brengen.

Vragenlijst medewerkers

De preventief medische onderzoeken bestaan uit 2 delen, een uitgebreide vragenlijst over de werkdruk, werk-ervaring, medische voorgeschiedenis, privésituatie en het ziekte verzuim.

Testen op locatie

Het tweede deel is het uitvoeren van de testen, welke wij op de bedrijfslocatie uit kunnen voeren. Werknemers hoeven hierdoor niet te reizen om de PMO te doen. Wij kunnen een heel scala aan waardes meten, naast het bloed onderzoek zitten er ook fysieke testen bij om het uithoudingsvermogen te meten en zullen de lichaamswaardes als gewicht, buikomvang en bloeddruk ook niet ontbreken.

Rapportage

Na het onderzoek ontvangt u als werkgever een totaal verslag van alle resultaten en uitkomsten en geven wij hier ook een passend advies op. Wij zullen ingaan op de gezondheid, vitaliteit, het ziekteverzuim en de ervaren werkdruk. Alle uitslagen worden volgens de privacy wetgeving verwerkt, dit houdt in dat er geen persoonsgegeven zichtbar zullen zijn.

Veelgestelde vragen

No items found.

PMO offerte aanvragen?

Gezondheid van je werknemers verbeteren? Vraag direct via de onderstaande button een offerte op maat aan voor jouw organisatie.

Offerte aanvragen

Relevante artikelen

Vitaliteit

Waarom is vitaliteit op de werkvloer belangrijk?

Lees artikel
Bekijk kennisbank

Direct offerte aanvragen?

Direct inzicht krijgen hoeveel een PMO onderzoek kost voor uw bedrijf? Vraag direct een offerte aan of bel voor advies!