Hoe kan preventief medisch onderzoek helpen bij minder ziekteverzuim?

In het streven naar een gezond en productief werkklimaat, is het verminderen van ziekteverzuim een topprioriteit.

Recent onderzoek wijst uit dat de implementatie van Preventief Medisch Onderzoek (PMO) een sleutelrol speelt in deze missie.

Soorten verzuim

PMO staat centraal in het aanpakken van ziekteverzuim. PMO is een gezondheidsonderzoek dat regelmatig aan werknemers wordt aangeboden. Het doel is om gezondheidsproblemen vroeg te ontdekken, nog voordat ze tot ziekteverzuim leiden. Dit helpt om werknemers gezond te houden en zorgt ervoor dat ze minder vaak ziek zijn.

Verzuim kent verschillende vormen: kort, middellang en lang. Waar kort verzuim vaak voortkomt uit milde kwalen, kan dit zonder adequate opvolging leiden tot langduriger afwezigheid. PMO speelt een cruciale rol door zowel fysieke als mentale gezondheidsaspecten te evalueren, inclusief stress- en burn-out symptomen.

Investeren in Welzijn

De investering in PMO is een directe investering in het welzijn van het personeel. Dit benadrukt de zorg van de organisatie voor haar medewerkers, wat bijdraagt aan een positieve bedrijfscultuur en een toename in werknemerstevredenheid en -loyaliteit. Effectieve implementatie van PMO vereist duidelijke communicatie over het belang en de voordelen ervan. Het betrekken van personeel in dit proces verhoogt de betrokkenheid en het bewustzijn van het gemeenschappelijke doel: een gezondere werkomgeving. Het verminderen van ziekteverzuim is een complexe uitdaging die een strategische aanpak vereist. PMO biedt een waardevol instrument om niet alleen het huidige verzuim aan te pakken, maar ook om toekomstig verzuim te voorkomen.

Door te investeren in de gezondheid van uw werknemers, investeert u in de toekomst van uw bedrijf. Neem vandaag nog de stap naar een gezondere en productievere werkomgeving met PMO.

Veelgestelde vragen

No items found.

PMO offerte aanvragen?

Gezondheid van je werknemers verbeteren? Vraag direct via de onderstaande button een offerte op maat aan voor jouw organisatie.

Offerte aanvragen

Direct offerte aanvragen?

Direct inzicht krijgen hoeveel een PMO onderzoek kost voor uw bedrijf? Vraag direct een offerte aan of bel voor advies!