Hoe vaak moet een PMO worden aangeboden?

Hoe vaak moet een pmo worden aangeboden? Een PMO onderzoek moet periodiek worden aangeboden voor werknemers, dit staat ook aangegeven in de Arbowet. Er is geen verplichtingen van hoe vaak een preventief medisch onderzoek wordt aangeboden. Er kan door middel van een bedrijfsarts een advies worden opgesteld voor het aantal PMO onderzoeken een organisatie nodig heeft, dit hangt ook af van de branche en de risicofactoren die komen kijken bij het werk.  

Preventief Medisch onderzoek (PMO)

Een PMO wordt ook wel een Preventief Medisch Onderzoek genoemd. Tijdens een PMO onderzoekt worden er op verschillende vlakken de fysieke gezondheid, fysieke belastbaarheid en de mentale belastbaarheid gemeten. De resultaten bepalen of een werknemer fit en vitaal is. Een gezonde (Fitte/vitale) werknemer presteert beter op zijn werk en heeft een stuk meer energie.

Alle werknemers ontvangen een rapport met de uitslagen van het onderzoek. De werkgevers ontvangen een samenvatting om te kijken op welke punten er verbetering is voor het bedrijf en de werknemers. De uitslagen zijn geheel anoniem en hebben inzichten in het verzuim, de fitheid en het gemis van de werknemers op de werkvloer.

Veelgestelde vragen

No items found.

PMO offerte aanvragen?

Gezondheid van je werknemers verbeteren? Vraag direct via de onderstaande button een offerte op maat aan voor jouw organisatie.

Offerte aanvragen

Relevante artikelen

Management

10 eenvoudige manieren om meer beweging in je werkdag te krijgen

Lees artikel
Bekijk kennisbank

Direct offerte aanvragen?

Direct inzicht krijgen hoeveel een PMO onderzoek kost voor uw bedrijf? Vraag direct een offerte aan of bel voor advies!