Wat kun je verwachten tijdens een preventief medisch onderzoek?

Preventief Medisch Onderzoek (PMO) is een uitgebreide gezondheidscheck die werkgevers aan hun werknemers kunnen aanbieden. Het doel van PMO is om gezondheidsproblemen vroegtijdig op te sporen en werknemers te helpen bij het behouden van een gezonde levensstijl.

Onderzoeken tijdens een PMO

Tijdens een PMO worden verschillende medische tests en vragenlijsten uitgevoerd om de gezondheid van werknemers te evalueren. Het onderzoek wordt specifiek afgestemd op de werkzaamheden binnen de organisatie, zodat de tests relevant zijn voor de gezondheid van de werknemers. Als werkgever kun je verwachten dat het PMO wordt uitgevoerd door professionals. Het onderzoek duurt meestal ongeveer 30 tot 45 minuten, afhankelijk van de tests die worden uitgevoerd.

Tijdens het onderzoek zullen werknemers verschillende medische tests ondergaan, waaronder bloedonderzoek, bloeddrukmeting, BMI-bepaling en longfunctietests. Ook zal er een vragenlijst worden afgenomen over hun medische geschiedenis, levensstijl en werkomgeving.

De voordelen van een PMO zijn talrijk.

Werknemers kunnen profiteren van een vroegtijdige opsporing van gezondheidsproblemen, wat kan leiden tot een snellere behandeling en betere gezondheidsresultaten op lange termijn. Bovendien kan een PMO bijdragen aan bewustwording van gezondheidsrisico’s en werknemers aanmoedigen om een gezondere levensstijl te behouden. Voor werkgevers kan een PMO helpen om de gezondheid en productiviteit van werknemers te verbeteren en het ziekteverzuim te verminderen.

Bij PMO Nederland voeren we preventief medisch onderzoek uit op bedrijfslocaties in heel Nederland. We bieden op maat gemaakte onderzoeken aan die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van jouw organisatie. Neem contact met ons op om te zien hoe we jouw werknemers kunnen helpen om gezond en productief te blijven.

Veelgestelde vragen

No items found.

PMO offerte aanvragen?

Gezondheid van je werknemers verbeteren? Vraag direct via de onderstaande button een offerte op maat aan voor jouw organisatie.

Offerte aanvragen

Relevante artikelen

Vitaliteit

Waarom is vitaliteit op de werkvloer belangrijk?

Lees artikel
Bekijk kennisbank

Direct offerte aanvragen?

Direct inzicht krijgen hoeveel een PMO onderzoek kost voor uw bedrijf? Vraag direct een offerte aan of bel voor advies!