Is preventief medisch onderzoek fiscaal aftrekbaar?

Fiscale aftrekbaarheid van PMO

Volgens de huidige fiscale regelgeving in Nederland kunnen de kosten voor preventieve gezondheidsonderzoeken, waaronder PMO's, onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar zijn voor werkgevers. Dit betekent dat investeringen in de gezondheid en het welzijn van werknemers niet alleen bijdragen aan een positieve bedrijfscultuur en verhoogde productiviteit, maar ook fiscale voordelen kunnen opleveren.

Voor werkgevers: een belastingvrije voorziening

Preventief medisch onderzoek kan voor werkgevers als een belastingvrije voorziening worden beschouwd, mits het onderzoek gericht is op het werk of werkgerelateerde gezondheidsrisico's. PMO Nederland zorgt ervoor dat haar programma's voldoen aan deze criteria, waardoor bedrijven kunnen profiteren van fiscale voordelen terwijl ze investeren in de gezondheid van hun personeel.

Voor ondernemers: aftrekbaarheid van de kosten

Voor ondernemers zijn de kosten voor een PMO vaak aftrekbaar voor de belasting. Dit houdt in dat zelfstandigen en ZZP'ers die investeren in hun gezondheid door middel van een PMO, de kosten hiervan kunnen aftrekken als bedrijfskosten, mits deze investering bijdraagt aan het behoud of de verbetering van hun werkprestaties.

Een slimme investering

Het aanbieden van een PMO door PMO Nederland is niet alleen een teken van goed werkgeverschap, maar ook een slimme investering. Door de gezondheid van werknemers proactief te monitoren en te bevorderen, kunnen bedrijven ziekteverzuim verminderen en de algehele tevredenheid en productiviteit op de werkvloer verhogen. De fiscale aftrekbaarheid versterkt de aantrekkelijkheid van deze investering.

Conclusie

Het Preventief Medisch Onderzoek biedt tal van voordelen voor zowel werknemers als werkgevers. Met de mogelijkheid tot fiscale aftrekbaarheid onderstreept de overheid het belang van preventieve gezondheidszorg en stimuleert zij bedrijven om te investeren in het welzijn van hun personeel. PMO Nederland staat klaar om organisaties te ondersteunen bij het implementeren van een effectief PMO-programma dat niet alleen de gezondheid van werknemers ten goede komt, maar ook fiscale voordelen biedt.

Veelgestelde vragen

No items found.

PMO offerte aanvragen?

Gezondheid van je werknemers verbeteren? Vraag direct via de onderstaande button een offerte op maat aan voor jouw organisatie.

Offerte aanvragen

Relevante artikelen

Bekijk kennisbank

Direct offerte aanvragen?

Direct inzicht krijgen hoeveel een PMO onderzoek kost voor uw bedrijf? Vraag direct een offerte aan of bel voor advies!