Hoe werkt een preventief medisch onderzoek?

"In een wereld waar de gezondheid van werknemers steeds meer centraal staat, is het Preventief Medisch Onderzoek (PMO) een essentieel hulpmiddel geworden."

Wat is een Preventief Medisch Onderzoek?

PMO is een gezondheidsevaluatie die proactief wordt aangeboden aan werknemers. Het doel is om vroegtijdig eventuele gezondheidsrisico's te identificeren, nog voordat ze leiden tot ziekte of langdurig verzuim. Het omvat een reeks tests en vragenlijsten die gericht zijn op het beoordelen van de fysieke en mentale gezondheid van een persoon.

De Stappen van een PMO:

- Voorbereiding: Voordat het onderzoek begint, wordt informatie verzameld over de werkomgeving en mogelijke gezondheidsrisico's. Dit helpt bij het op maat maken van het PMO voor specifieke bedrijfsbehoeften.

- Vragenlijstonderzoek: Deelnemers vullen vragenlijsten in die verschillende aspecten van hun gezondheid en levensstijl beoordelen, zoals eetgewoonten, stressniveau, en werkbelasting.

- Fysieke testen: Afhankelijk van de behoeften van het bedrijf, kunnen verschillende fysieke testen worden uitgevoerd. Dit kan variëren van basiscontroles zoals bloeddrukmeting tot meer specifieke testen zoals gehoor- en zichttesten.

- Analyse en feedback: De resultaten van het PMO worden geanalyseerd door gezondheidsprofessionals. Op basis hiervan worden gepersonaliseerde adviezen en aanbevelingen gedaan aan zowel de werknemer als de werkgever. De resultaten zijn altijd anoniem.

- Actieplan: Op basis van de PMO-resultaten kunnen specifieke acties worden ondernomen om de gezondheid en het welzijn van werknemers te verbeteren. Dit kan variëren van individuele gezondheidsplannen, e-learnings tot aanpassingen in het bedrijfsbeleid.

Het belang van PMO

Een goed uitgevoerd PMO kan leiden tot een daling van het ziekteverzuim, een toename van de productiviteit en een verbetering van de algehele werksfeer. Het helpt niet alleen bij het identificeren van potentiële gezondheidsrisico's, maar biedt ook kansen voor gezondheidsbevordering en preventie op de werkplek.

Veelgestelde vragen

No items found.

PMO offerte aanvragen?

Gezondheid van je werknemers verbeteren? Vraag direct via de onderstaande button een offerte op maat aan voor jouw organisatie.

Offerte aanvragen

Relevante artikelen

Bekijk kennisbank

Direct offerte aanvragen?

Direct inzicht krijgen hoeveel een PMO onderzoek kost voor uw bedrijf? Vraag direct een offerte aan of bel voor advies!