Hoe blijven medewerkers vitaal?

Een vitaal bedrijf en fitte medewerkers is erg belangrijk. Wij bij PMO-Nederland streven naar gezonde bedrijven/medewerkers en helpen hier graag bij met een preventief medisch onderzoek. Gezondheid te stimuleren in een bedrijf kan zorgen voor fitte medewerkers. Werken aan een gezonde leefstijl vraagt veel geduld, energie en aandacht. Er zijn veel manieren om met gezondheid aan de slag te gaan.

Medewerkers vitaal houden? Lees onze 4 belangrijkste tips:


1. Plezierig werkklimaat

Een prettige werksfeer en een gezellige collegiale collega’s geven medewerkers positieve energie. Investeren in teambuilding en geef medewerkers het gevoel dat je er voor ze bent.

2. Verantwoording en flexibiliteit

Aan je medewerkers laten zien dat je hen als een professional beschouwt die hun verantwoordelijk kunnen nemen zet mensen in hun kracht.

3. Promoot een gezonde leefstijl

Vitale medewerkers kunnen tegen een stootje en werken harder. Zorg voor bijvoorbeeld een gezond lunchaanbod of tussendoortje. Een werkgever kan naast eten ook aanbod bieden voor sportabonnementen of sportgelegenheid op het werk.

4. Bespreek stress en pak de oorzaak aan

Het vroeg herkennen van bepaalde stresssignalen kan veel ellende besparen.

Vitale medewerkers!

Werknemers die fysiek fit zijn en mentaal gezond zijn, kun je optimaal inzetten in je bedrijf. Ze melden zich minder ziek en riskeren minder langdurige arbeidsongeschiktheid. Dat zorgt voor continuïteit in je onderneming en voor je klanten. Naast dat het goed is voor het bedrijf voelt een vitaal iemand zich gelukkiger en zit beter in zijn of haar vel.

Bied een preventief medisch onderzoek aan!

Artikel 18 van de arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) staat dat het als werkgever verplicht is een PMO periodiek aan te bieden. Bovendien moet de PMO ook vernoemd staan in de RI&E. Het is er op gericht de gezondheid van werknemers te monitoren en de risico’s die de arbeid hebben op hun gezondheid te minimaliseren en/of voorkomen.

Veelgestelde vragen

No items found.

PMO offerte aanvragen?

Gezondheid van je werknemers verbeteren? Vraag direct via de onderstaande button een offerte op maat aan voor jouw organisatie.

Offerte aanvragen

Relevante artikelen

PMO

Hoe kan een preventief medisch onderzoek helpen bij minder ziekteverzuim?  

Lees artikel
Bekijk kennisbank

Direct offerte aanvragen?

Direct inzicht krijgen hoeveel een PMO onderzoek kost voor uw bedrijf? Vraag direct een offerte aan of bel voor advies!