Is een PMO Verplicht?

Is een PMO verplicht? Ja, een Preventief medisch onderzoek is verplicht, zo staat dit in artikel 18 van de Arbowet.

” De werkgever stelt de werknemers periodiek in de gelegenheid een onderzoek te ondergaan, dat erop is gericht de risico’s die de arbeid voor de gezondheid van de werknemers met zich brengt zoveel mogelijk te voorkomen of te beperken.”

Zijn werknemers verplicht deel te nemen aan een PMO?

Het is voor werknemers niet verplicht om deel te nemen aan een PMO onderzoek, daarnaast kan er wel een verplichting gelden voor werknemers die werkzaam zijn in een bepaalde branche. Voor bepaalde sectoren is het van belang om medisch “goedgekeurd” te worden om hun werkzaamheden te blijven uitvoeren.

Hoe vaak een preventief medisch onderzoek?

Er is geen regel of wet die bepaalt hoe vaak een organisatie een preventief medisch onderzoek moet aanbieden, maar er wordt wel aangeraden om het onderzoek regelmatig te herhalen. Dit is van belang om goed te kunnen zien of er eventuele verbeteringen zichtbaar zijn in het bedrijf of juist eventuele verslechteringen. Wij van Go-hoen raden aan om elk jaar een PMO onderzoek te doen om zo goed de kwaliteit van de medewerkers en het bedrijf te kunnen bekijken.

Veelgestelde vragen

No items found.

PMO offerte aanvragen?

Gezondheid van je werknemers verbeteren? Vraag direct via de onderstaande button een offerte op maat aan voor jouw organisatie.

Offerte aanvragen

Direct offerte aanvragen?

Direct inzicht krijgen hoeveel een PMO onderzoek kost voor uw bedrijf? Vraag direct een offerte aan of bel voor advies!